english magyar
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Elérhetőségek      Küldetés, alapszabály      Tagságra jelentkezés      Fórum      


AZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA


V. AZ EGYESÜLET VAGYONA


 Az Egyesület önálló vagyona elsősorban a tagdíjakból, a tag jogi személyek és magánszemélyek felajánlásaiból és egyéb bevételekből képződhet.


Az Egyesület a rendelkezésére álló vagyont csak az egyesületi célok érdekében használja fel.


A bankszámla feletti rendelkezéshez két elnökségi tag együttes aláírása szükséges. Az Elnökség tagjai: az elnök, alelnök, főtitkár, kincstárnok és az Oktatási- és Rendezvényszervező Munkacsoport vezetője. A bankszámla feletti rendelkezés során az egyik aláíró az elnök akadályoztatása esetén a kincstárnok, a másik aláíró az elnökség bármely más tagja.


Az Egyesület a társadalmi szervezetekre vonatkozó gazdálkodási és vagyonkezelési jogszabályok előírásainak megfelelőrend szerint, éves pénzügyi terv alapján működik.


Az Egyesület gazdálkodása:


Az Egyesület vagyonának felhasználásáról, valamint az Egyesület gazdálkodásáról a közgyűlések közötti időszakban az elnökség dönt, a közgyűlés korábbi határozatainak megfelelően.


Az Egyesület a működéséhez szükséges anyagi eszközök megteremtése érdekében vállalkozói tevékenységet is folytathat, de az Egyesületnek nem célja gazdasági tevékenység folytatása. Így különösen az Egyesület vállalkozói tevékenysége körében jogosult: konferenciák és szakmai megbeszélések szervezésére, és ennek keretén belül nem gazdálkodási célú vendéglátásra, valamint kiadványok, újságok és könyvek kiadására, ismeretterjesztő előadások szervezésére, internetes oldalak készítésére és működtetésére és fizetett hirdetések (állás, rendezvények, kiadványok, szolgáltatások. stb.)  közzétételére a MAGYOTT honlapon és kiadványaiban.


Letölthető dokumentumokOldaltérkép | RSS