english magyar
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Elérhetőségek      Küldetés, alapszabály      Tagságra jelentkezés      Fórum      


AZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA


II. AZ EGYESÜLET CÉLJA ÉS TEVÉKENYSÉGE


Az Egyesület tevékenysége kiterjed a Magyar Köztársaság teljes területére.


Az Egyesület az ember- és állatgyógyászati készítmények törzskönyvezésével foglalkozó szakemberek első magyarországi, önkéntesen létrehozott, önkormányzattal rendelkező szervezete, amely az alapszabályában meghatározott célra alakul, nyilvántartott tagsággal rendelkezik és céljának elérésére szervezi tagjai tevékenységét.


Az Egyesület jogi személy.


Az Egyesület az alábbi célok elérését tűzi ki maga elé:


·         Az első magyarországi, az ember- és állatgyógyászati készítmények gyógyszertörzskönyvezés és –szabályozás kérdéseivel foglalkozó nem profit-orientált, politikamentes szakmai szervezet megalapítása és annak magyarországi jogi keretek között történő működtetése.


·         Célja, hogy a gyógyszertörzskönyvezés, mint alkalmazott tudományág önálló szakmai diszciplínaként történő hazai elismertetését elősegítse. Kezdeményezze és támogassa a gyógyszertörzskönyvezés szakágnak a felsőoktatásba ill. a posztgraduális képzésbe történő beépítését.


·         Célja továbbá, hogy ennek érdekében a gyógyszeriparban vagy gyógyszer-engedélyezési  munkában dolgozó, megfelelő alapképzettségű szakemberek számára az Egyesület biztosítsa a folyamatos szakmai továbbképzés kereteit.


·         Mindezek eredményeként az Egyesület tagjai számára szakmai elismertség kivívása és munkájuk során magas szakmai színvonal biztosítása.


·         Egyúttal célja - az európai törzskönyvezési követelményrendszer jobb megismerése érdekében – szakmai kapcsolatok létrehozása, majd fenntartása más európai törzskönyvezési társaságokkal,


 


Tevékenységek:


·      A gyógyszertörzskönyvezés és –szabályozás kérdéseivel foglalkozó szakemberek számára szakmai megbeszélések és találkozók szervezése. (Szakmai munkacsoportok kialakítása, szakmai továbbképzések szervezése és támogatása.)


·         Évente MAGYOTT kongresszus szervezése.


·          „MAGYOTT honlap” készítése és működtetése az Interneten.


·         Rendszeres kapcsolattartás külföldi törzskönyvezési társaságokkal (pl. TOPRA, DIA stb.).


·         Működő, építő jellegű kapcsolatrendszer kialakítása a hazai gyógyszertörzskönyvező és jogalkotó hatóságokkal (pl. GYEMSZI-OGYI, EüM, OEK, OÉTI, EEKH stb.).


·         Felkérésre, ill. saját kezdeményezésre – a tagokkal történt egyeztetést után – véleményező és javaslattevő tevékenység kifejtése a szakterületet érintő döntések, koncepciók, jogszabályok, állásfoglalások, stb. kidolgozásában, ill. módosításában.


Az Egyesület nem képvisel vállalati érdeket.


Az Egyesület önkéntes alapon tevékenykedik, non-profit jelleggel, elsősorban tehát nem gazdálkodási célokat követ.


Az Egyesület belső működését, a beszerzések rendjét az elszámolások rendszerét az Egyesület Elnöksége által készítendő, és az Egyesület Közgyűlése által jóváhagyott „Működési Szabályzat” tartalmazza.


  

Letölthető dokumentumokOldaltérkép | RSS