english magyar
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Elérhetőségek      Küldetés, alapszabály      Tagságra jelentkezés      Fórum      


A MAGYOTT Küldetése MagyarországonA hazai törzskönyvezéssel foglalkozó szakemberek részéről megjelenő igényre való tekintettel egyedülálló szakmai szervezet jött létre Magyarországon, a Magyarországi Gyógyszertörzskönyvezők Társasága (röv. MAGYOTT, angolul: Hungarian Regulatory Affairs Society /HURAS/).


Úgy tudjuk, ez az első törzskönyvezési társaság, amely a közép-kelet-európai régióban alakult.


Nem profitorientált, politikamentes szervezetként működve a következő feladatok teljesítését tűzte ki céljául: • A gyógyszertörzskönyvezés, mint független szakmai (multi-)diszciplína elismertetése Magyarországon.

 • A gyógyszeriparban és engedélyezési munkában dolgozók folyamatos szakmai posztgraduális képzéséhez keret biztosítása.

 • Valamennyi tag számára mind tudományos, mind gyakorlati szinten közös szakmai fórum biztosítása. Ez kiemelkedő fontosságú, hiszen a tagok különböző szerepet töltenek be a gyógyszeriparban.

 • Tagjai számára szakmai megbecsülés és elismertség kivívása és a legmagasabb szakmai színvonal biztosítása.

 • A Társaság rendszeres tevékenységei:

  • a felmerülő legfontosabb kérdések megvitatására szerveződött kis tudományos ülések,

  • szakmai előadások/konferenciák szervezése,

  • MAGYOTT honlap készítése és fenntartása a tagság  tájékoztatása információk felhelyezésével, valamint Hírlevél útján, és folyamatos kapcsolattartás céljából.
A támogatás előnyei


A "törzskönyvezés" önálló szakmává fejlődését a világ majd minden országában az indokolta, hogy a kormányok a közvélemény nyomására válaszolva a közegészség, a gyógyszerbiztonság területén (úgymint gyógyszer, állatgyógyászat, orvosi segédeszköz, peszticidek és hasonlók esetén) a gyártókkal szemben megfogalmazták azokat a követelményeket, amelyek révén a szigorú biztonságossági vizsgálati módszereknek megfelelve forgalomba hozatali engedélyt kellett kapniuk, mielőtt a készítmények a piacra kerültek volna.

Akár 15 évig is eltarthat, amíg kifejlesztenek és bevezetnek egy új gyógyszerkészítményt. Egy új gyógyszer fejlesztéséhez óriási anyagi ráfordítás szükséges, azonban piaci lehetőségei rendkívüliek.


A megfelelően végzett törzskönyvezői tevékenység tekintélyes gazdasági jelentőséggel bír a gyártó cég vonatkozásában.

Egy nem megfelelő dokumentáció benyújtása késleltetheti a forgalomba hozatal iránti kérelem értékelését, vagy a hatóságok vissza is utasíthatják az engedély kiadását.


Bármely késés a piacra kerülésben hátráltatja egy új (esetleg életmentő) kezelés lehetőségét és anyagi veszteséget jelent a gyártó számára.

A törzskönyvező rendkívül fontos a gyógyszerpiacnak.


A MAGYOTT (HURAS) tagsága ma már meghaladja a 350 főt. A tagok munkacsoportokban aktív szerephez jutva a tudást és a tapasztalatot megosztva bíznak abban, hogy a harmonizáció légkörének kialakítása létfontosságú az egész magyar gyógyszeriparban. A Társaság megalakulása óta figyelemreméltó haladást értünk el a kommunikáció bátorításában, az együttműködés és megértés terén a törzskönyvezési szabályozásban és az iparban dolgozók között.

Hazai és külföldi gyárak törzskönyvezői, valamint az OGYI vezető törzskönyvezői csatlakoztak Társaságunkhoz.


 A hatóságok (OGYI, OÉTI, EEKH,  OKI, Eü. Min. stb.) és a gyógyszergyártók egyaránt örömmel üdvözlik a MAGYOTT kezdeményezését, amely a gyógyszertörzskönyvezés szabályozásának erősítésére irányul, és kifejezték részvételi szándékukat. 

 
Az erkölcsi és anyagi támogatást határon innenről és túlról köszönettel vesszük.


Letölthető dokumentumokOldaltérkép | RSS